Zoek een 2dehands auto


Eerste generatie RS5(2010-2015)
De auto werd in maart 2010 op de Autosalon van Genève gepresenteerd. De productie startte in de zomer van 2010. In eerste instantie kwam er alleen een 2-deurs coupé maar in 2013 verscheen er ook een cabriolet.

Technisch De RS5 heeft een doorontwikkelde versie van de ongeblazen V8-motor bekend van de vorige RS4 en de R8, deze hoogtoerige motor levert 30 pk meer, waardoor het totaal op 450 pk komt bij 8250 tpm. Het maximale koppel bedraagt 430 Nm, wat beschikbaar is tussen 4000 en 6000 tpm. Het inlaatsysteem van de motor is fijngeslepen, zodat hij vrijer kan ademen, en heeft nu een dubbele inlaat. De motor in de Audi RS4 haalde vaak zijn vermogen niet doordat hij niet genoeg lucht kreeg.

Vooralsnog wordt de RS5 standaard geleverd met een 7-traps S tronic-automaat met dubbele koppeling. Of er later een handgeschakelde zesversnellingsbak leverbaar wordt is niet bekend. De quattro vierwielaandrijving is traditiegetrouw standaard op de RS5 aanwezig en kan optioneel met het nieuwe sportdifferentieel, bekend van de Audi S4 B8, uitgerust worden. Het Torsen middendifferentieel is vernieuwd zodat het de krachten nog sneller en preciezer tussen de voor- en achteras verdeelt. De standaard krachtverdeling is 40:60 (voor:achter) maar indien nodig kan maximaal 70% van alle kracht naar voren of 85% naar achteren gestuurd worden. Tevens is er een zogenaamd Launch Control programma aanwezig, wat ervoor zorgt dat de S tronic de perfecte acceleratie vanuit stilstand maakt.

De RS5 weegt als coupé vóór de facelift 1725 kg, na de facelift 1690 kg. De Cabriolet heeft een automatisch bedienbaar stoffen klapdak, en weegt door de nodige extra verstevigingen 1895 kg.

Uiterlijk RS5 Het uiterlijk van de RS5 loopt in de pas met dat van de andere RS-modellen, wat betekent dat de auto twee ovale uitlaatpijpen, een zwarte honingraatgrille, verbrede wielkasten en nieuwe bumpers heeft. De voorbumper is in de stijl van de TT RS. De carrosserie is 20 mm verlaagd ten opzichte van de A5 en de auto heeft 19 inch lichtmetalen velgen. Verder is de RS5 voorzien van een wegklapbare achterspoiler die geïntegreerd is in de kofferbak. Deze komt bij een snelheid van 120 km/h om hoog en klapt bij 80 km/h weer naar beneden.

Prestaties De topsnelheid is net als andere Audi (RS) modellen begrensd op 250 km/u, maar tegen een meerprijs kan de limiet verhoogd worden naar 280 km/u. De sprint van 0-100 km/u gaat voor de facelift in 4,6 seconden. Na de facelift gaat daar dankzij het lagere gewicht 0,1 seconden vanaf. De zwaardere Cabriolet doet er 4,9 seconden over.